رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران در جلسه هم‌اندیشی چهارمین همایش انرژی پایدار، مصرف بهینه که با حضور دبیر اجرایی این همایش سعید ظریف برگزار شد بابیان اینکه بحث ساختمان پایدار و مصرف بهینه مقوله بسیار مهمی است که چهارمین همایش و نمایشگاه مصرف بهینه انرژی می‌تواند در این مقوله بار ارزشی داشته باشد. گفت:

از شهرداری تهران می‌خواهیم لایحه ساختمان پایدار با محوریت بهینه انرژی و رعایت استاندارد مصالح ساختمانی و استفاده از انرژی‌های تجدید پذیر در ساختمان‌ها را به شورای شهر ارائه دهد. تا بر اساس این لایحه ضمن جلوگیری از هدر رفت انرژی، ساختمان‌هایی ایمن‌تر، سالم‌تر و پاک‌تر داشته باشیم

محمد سالاری بابیان مطلب فوق گفت: در حال حاضر 37 درصد آلودگی‌های کلان‌شهر تهران توسط ساختمان‌ها تولید می‌شود؛ که این لایحه در صورت تدوین و اجرای پایلوتی در محلات یا برخی از مناطق تهران می‌تواند در مدار الگوسازی قرار بگیرد و شهرها و کلان‌شهرهای دیگر نیز از الگو بهره‌مند شوند.

وی با انتقاد از عملکرد شهرداری‌ها در کاهش آلودگی‌ها و عدم توجه به ایجاد ساختمان پایدار گفت: همواره فهم شهرداری‌ها برای کاهش آلودگی‌ها ایجاد بزرگراه‌های بیشتر بوده است غافل از اینکه با افزایش ظرفیت‌های بزرگراه‌های درون‌شهری میزان آلودگی را افزایش می‌دهند. شهرداری‌ها با افزایش بزرگراه‌ها به شهر آلارم می‌دهند که شهرها کشش بیشتری برای حضور خودروها دارند. درصورتی‌که اگر ساخت‌وسازها به سمت‌وسوی ایجاد ساختمان پایدار برود در کاهش آلودگی بسیار مؤثرتر عمل می‌کند.

رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران گفت: در برنامه پنج‌ساله سوم توسعه شهر تهران (1402-1398) نیز موضوعاتی در خصوص گسترش استفاده از انرژی‌های تجدید پذیر قیدشده است.

سالاری بابیان اینکه این همایش و نمایشگاه می‌تواند نمایش‌دهنده تجربیات موفق علمی کشور در مقوله مصرف انرژی و ساخت‌وسازهای پایدار باشد. گفت: بحث ساختمان‌های پایدار، مصرف بهینه انرژی یکی از مأموریت‌های نرم‌افزاری هست که متأسفانه مأموریت‌های این‌چنینی همواره در تصمیم‌گیری‌ها و تصمیم سازی‌های مدیریتی کلان‌شهرها و حتی دولت مغفول مانده تجربه نشان داده همواره فعالیت و رویکرد ذی‌صلاحان جامعه در بخش انرژی و افزایش کیفیت ساخت‌وساز سخت‌افزاری بوده درصورتی‌که تأثیر مأموریت‌های صرف سخت‌افزاری در ارتقای کیفیت زندگی و افزایش نشاط و رفاه شهروندان در جامعه بسیار کمتر از رویکردهای نرم‌افزاری است.

رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران گفت: بخشی از مأموریت‌های سخت‌افزاری از منظر عموم جامعه شهری به‌عنوان نقاط قوت تلقی می‌شود اما تاریخ نشان داده درواقع تبعات سو این بخش‌ها بیشتر از آثار مثبت بوده است.

وی بابیان اینکه در حال حاضر مجتمع رسانه‌ای ساختمان در قالب چهارمین همایش انرژی پایدار، مصرف بهینه با یک هدف‌گذاری و ت‌های درست به دنبال واکاوی حوزه‌های مغفول مانده نرم‌افزاری در ساخت‌وساز است گفت: این تغییر نگاه باید توسط تمامی متولیان شهری و دولتی حمایت شود.

سالاری گفت: گردش مالی در حوزه ساخت‌وساز بسیار قابل‌توجه بوده و چندین برابر بودجه‌های عمرانی در کل کشور است اما متأسفانه علی‌رغم گردش مالی بسیار زیاد در این حوزه، بخش کیفی سازی آن توسط نهادهای ذی‌صلاح اهمیت دار نبوده است.

به گفته سالاری در حال حاضر بخش ساخت‌وساز ازلحاظ هویتی، ایمنی. عمر مفید ساختمان در شرایط مطلوبی قرار ندارد و رعایت‌های استانداردها، قوانین و ضوابط می‌تواند موجبات بهره‌برداری بهینه برای جامعه شهری را ایجاد کند.

سالاری بابیان اینکه بخش انرژی خط قرمز تمامی کشورهای جهان است گفت: چراکه این سرمایه‌ها تمام‌شدنی است و ظرفیت‌های محدودی دارد و اگر ما از این خط قرمز عدول کنیم و مباحث کیفی سازی را مدنظر قرار ندهیم نسل‌های آتی را دچار مشکلات جبران‌ناپذیری خواهیم کرد.

رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران گفت: علی‌رغم وجود قوانین بالادست بسیار مطلوب در امر مصرف انرژی این مورد توسط مجریان و ناظران نادیده گرفته می‌شود. به‌طور مثال اگرچه اامات قانونی برای اجرای مبحث 19 توسط شهرداری و نظام‌مهندسی ایجادشده است اما ازآنجایی‌که رویکرد قالب در شهرداری‌ها رویکرد صرف درآمدزایی بوده و در اصل به دنبال کاهش فاصله زمانی دریافت درآمد از صدور پروانه هستند در احقاق این اامات تخطی می‌کنند.

سالاری گفت: البته جامعه شهری و بستر اجتماعی شهر نیز مقصر عدم اجرای این قوانین هستند چراکه این افراد نتوانستند داشتن ساخت‌وسازها مبتنی بر رعایت استانداردها را در جامعه به‌عنوان یک باور جدی تبدیل کنند.

وی بابیان اینکه راهکار ضروری و جدی برای ایجاد مطالبه گری در بخش ساخت‌وساز پایدار نشست‌ها، هم‌اندیشی‌ها و همایش‌های این جنینی و در یک‌کلام ایجاد تالارهای گفت‌وگو است گفت: ایجاد باور در این قضیه‌ها نیازمند فضای گفتمان و دیالوگ است که این همایش می‌تواند این موضوع را ایجاد کند.

سالاری گفت: گام اول در نهادینه کردن این پارادایم در مبحث مصرف انرژی، رویکرد تغییر بینش جامعه شهری است و تغییر این نگاه به باور، دغدغه و مطالبه عمومی یکی از دستاوردهای این نشست‌ها و همایش‌ها است.

رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران بابیان اینکه ذی‌نفعان واقعی ارتقای کیفیت ساخت‌وساز سازندگان، مهندسان و شهرداری‌ها و شهروندان هستند گفت: زمانی که گواهی‌نامه‌های رسمی، دقیق و واقعی توسط مجریان به ساختمان‌ها داده شود سازنده ذی‌صلاح حاضر است هزینه کرد آن را هم بپردازد تا ضمن برند کردن محصول خود از حاشیه سود آن نیز بهره‌مند شود. همچنین مجموع مهندسانی که در این مورد کنش گری می‌کنند نیز می‌تواند منتفع این ساخت‌وسازها بادش و تراز حرفه‌ای خود را توسط این ساختمان‌ها به عرصه حضور بگذارد.

وی گفت: از طرف دیگر شهرداری‌ها که متولیان اصلی راهبری ساخت‌وسازها به سمت کیفی سازی هستند می‌تواند از افزایش عمر ساخت‌وسازها و کاهش هزینه‌های انرژی کسب درآمد برسند همچنین این حکمرانان محلی می‌توانند با ارائه بسته‌های تشویقی گام‌های مؤثری در ایفای مسئولت ذاتی خود بردارند. در حال حاضر شهرداری‌ها بخش آلودگی هوا هزینه‌های هنگفتی را هزینه می‌کنند درحالی‌که به موفقیت قابل‌اعتنایی هم نمی‌رسند. این مدیران شهری می‌توانند با لحاظ بسته‌های تشویقی با رویکرد اداره شهر مشارکت پذیر به کاهش آلودگی هوا و مصرف انرژی بپردازند.

سالاری بابیان اینکه این‌گونه همایش‌ها می‌تواند فرمان‌هایی را برای اصلاح الگوی ساخت‌وساز و تولید مصالح ساختمان باکیفیت را صادر کند گفت: در حال حاضر مبحث 19 ﻣﻘﺮرات ﻣﻠﻲ. ﺳﺎﺧﺘﻤﺎن توسط سازندگان و مجریان به‌صورت نیم‌بند اجرا می‌شود که این مورد یک‌بار برای همیشه باید از بین برود. اگر شهرداری بتواند لایحه ساختمان پایدار را تدوین کند و آن را مناطقی ازجمله مناطق شمال و شمال غربی تهران به‌صورت پایلوت اجرا کند می‌تواند گام‌های اساسی برای بهینه‌سازی مصرف انرژی بردارد.

وی گفت: تجربه نشان داده ساخت‌وساز، ساختمان پایدار به‌هیچ‌عنوان گران نبوده و بازگشت سرمایه ناشی از بهینه سازی انرژی در این ساختمان‌ها رقم بسیار قابل‌توجهی است؛ و اگر شهرداری بتواند در شمال و شمال غربی تهران به علت وجود تقاضا و عرضه مؤثر ناشی از دو بخش کیفی سازی و مطالبه‌گری می‌تواند خط بطلانی بر لاکچری بودن ساخت‌وساز ساختمان پایدار بکشد.

ساختمان صنعت


مشخصات

  • جهت مشاهده منبع اصلی این مطلب کلیک کنید
  • کلمات کلیدی منبع : انرژی ,ساختمان ,تهران ,مصرف ,پایدار ,می‌تواند ,ساختمان پایدار ,بابیان اینکه ,مصرف بهینه ,معماری شورای ,رئیس کمیسیون ,رئیس کمیسیون شهرسازی ,لایحه ساختمان پایدار ,سالاری بابیان اینکه ,مصرف بهینه انرژی
  • در صورتی که این صفحه دارای محتوای مجرمانه است یا درخواست حذف آن را دارید لطفا گزارش دهید.

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین مطالب این وبلاگ

محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

Desiree ویزای توریستی، تجاری، تحصیلی، کاری، ترانزیت، یکساله، سه ماهه، یک ماهه 98music08 Karen داروخانه دکتر اصدق .... روانشناسی Rhonda